" /> Orizonturi - ConCerto
Arhiva
Inchide

Conceptul

“Orizonturi” este un proiect educational de larg impact axat pe muzicaclasica, adresat tineretului din mediul rural.

Se bazeaza pe sinteza dintre expuneri motivationale/leadership si interpretarea “live” a unor piese de muzica clasica de larg impact si accesibilitate.

Obiective

- deschiderea unui interes cultural si umanistic tinerilor din mediul rural, motivarea lor sociala, ecologica, comportamentala;
- prezentarea unei alte realitati, prin apelarea la o sensibilitate artistica latenta a acestora, pana acuma nedescoperita;
- aducerea acestor tineri in atmosfera arhitectonica si culturala a unei filarmonici, motivarea si sensibilizarea lor catre contactul si cunoasterea altor sfere general-umane decat cele cu care sunt obisnuiti.

Orizonturi
Premise

Premise

In perioada martie – noiembrie 2013 s-a desfasurat proiectul educational “ConCerto!”, in cadrul caruia pianistul si profesorul Nicolae Dumitru s-a adresat prin interpretarile sale “povestite” unui numar de peste 2000 de elevi de liceu din toata tara, inclusiv din mediul rural.

Interesul si participarea emotionala a acestora au fost atat de evidente, incat a aparut ideea unui proiect cultural-educational adresat preponderent tinerilor de la sate.

Conceptul
Parteneriate

Parteneriate

Principalele filarmonici si centre culturale din tara:

1. Oradea – Arad – Satu-Mare – Timisoara;
2.Sibiu – Cluj – Targu-Mures - Bistrita - Brasov;
3.Iasi – Bacau – Botosani – Suceava;
4.Craiova – Pitesti – Ploiesti – Constanta.

Inspectoratele scolare judetene si ONG-urile care se ocupa de tineretul din mediul rural.

Premise
Perspective

Perspective

“Orizonturi” se doreste a fi un proiect cu desfasurare anuala, care sa se adreseze permanent la noi si noi categorii de tineri din mediul rural, generand astfel o emulatie si un interes special in randul acestora. In timp, acest proiect se poate desfasura in locatii de interes turistic deosebit ( muzee, catedrale, in aer liber-parcuri, muzee etnografice), iar spectacolele pot capata noi valente de sinteza a artelor - grafice, teatrale, musicale, astfel incat sa devin highlight-uri ale vietii culturale din zonele respective.

Parteneriate